Waarom pennen altijd goede relatiegeschenken zijn

Pennen bedrukken lijkt niet zo origineel meer wanneer je je wilt onderscheiden met relatiegeschenken. Maar het zijn wel de meest ingezette relatiegeschenken en dat is niet voor niets. Voor beide partijen zijn ze gunstig. Pennen zijn er in allerlei vormen, soorten en maten. Goedkoop plastic schrijfgerei of een luxueuze uitvoering met een gravure. Naast de veelzijdigheid zijn er nog tal van andere redenen om wederom voor de pen te gaan. We leggen je de belangrijkste redenen uit en vertellen je waarom pennen helemaal niet saai zijn om te geven.

Zoals gezegd zijn pennen enorm veelzijdig. Je hebt het simpelste van het simpelste, maar ook grappige of luxe uitvoeringen. Op die manier kun je met bijvoorbeeld een luxe pen aan je relatie aangeven hoeveel je hem waardeert. Een andere reden om toch weer voor die pennen te gaan, is dat ze altijd nodig zijn. Pennen gaan stuk en raken kwijt en er zijn constant nieuwe nodig. Ondanks dat alles digitaal kan, blijft het fijn om zaken gewoon ouderwets op te schrijven. Wist je overigens bij hoeveel eigenaren een (bedrukte) pen terechtkomt? Dat zijn er gemiddeld 7! Dat betekent dus ook dat je logo per pen door zo’n 7 mensen wordt gezien. Een ontzettend effectieve manier om je bereik te vergroten, dus.

Uit onderzoeken blijkt dat je helemaal geen grote giften hoeft te geven als blijk van waardering of om wat voor reden dan ook. Liever niet zelfs. Hoe groter hoe beter? Nope! Mensen blijken zich bij grote, dure cadeaus juist alleen maar ongemakkelijk te voelen. Dat werkt dan ook averechts. Het kan zijn dat je toch wel iets meer dan een pen wilt geven. Dan is een notitieboekje bedrukken waarschijnlijk wel een goed idee voor je. Die zijn er, net als pennen, in allerlei simpele én luxe versies. Met pen erbij of zonder.

Share this post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *