Een rubberboot neemt u gemakkelijk overal mee naartoe

Heeft u al helemaal uitgestippeld waar u de zomer gaat varen? Maar weet u nog niet welke boot geschikt is? Met een variatie aan diverse soorten boten wordt u dan ook niet bepaald geholpen. Een sloep is geschikt om te varen door de grachten en plassen. Maar wilt u het echte avontuur tegemoet varen? Dan is een rubberboot een ideale aanwinst. Voor de een is een rubberboot een bijboot en de ander een echte toerboot. Ze zijn gemakkelijk te vervoeren naar uw vaarbestemmingen. Want een rubberboot beschikt over tubes gevuld met lucht. Laat de lucht eruit en u kunt de rubberboot gemakkelijk opbergen.


Waar op te letten bij het kopen van een rubberboot?

Vergist u niet want een rubberboot is geen rib. Een rib kent een harde onderkant waarbij een rubberboot een zachte onderkant heeft. Controleer daarom altijd de dikte van de PVC en fabricage. Dit is ook bepalend voor de levensduur van uw boot. Weet u ook met hoeveel personen u op de boot zult varen? Want er is de keuzes uit rubberboten voor twee personen maar ook voor vier tot vijf personen. Voor langere tochten en hogere snelheden zijn de ribs gemaakt. Maar die neemt u niet zo gemakkelijk overal mee naartoe als een rubberboot. Dat maakt een rubberboot ideaal voor zowel eigen gebruik als uitjes met meerdere personen.


Buitenboordmotoren voor rubberboten

Bedenk u wel dat een rubberboot kopen niet standaard met een buitenboordmotor komt. Want betreft de voorstuwing en sturing van uw rubberboot is een buitenboordmotor dan wel zo handig. Door het uitgebreide assortiment zult u hooguit moeilijk een keuze kunnen maken. Belangrijk om te weten is dat u een vaarbewijs nodig heeft bij snelheden boven de 20 km/u. En het maximale vermogen van een buitenboordmotor is 10pk. Elektrische motoren zijn tegenwoordig enorm gewild en voor een rubberboot de ideale combinatie. Het kan uiteraard altijd voorkomen dat u stil komt te liggen op het water. Een buitenboormotor is op dat moment niet zo gemakkelijk te repareren. Bedenk u daarom ook altijd om peddels en reddingsvesten aan te schaffen. Goede voorbereiding is het halve werk.

Bent u opzoek naar een erkend bedrijf voor het kopen van uw rubberboot?

Laat een watersport speciaalzaak u helpen bij een keuze maken uit een rubberboot. Een erkende watersport speciaalzaak weet u alles te vertellen over buitenboordmotoren en rubberboten. Kom bijvoorbeeld een kijkje nemen in de showroom. Er wordt dan samen met u gekeken naar de geschikte keuze voor uw uiteindelijke aanschaf. Neem altijd vrijblijvend contact op of loop binnen voor verdere toelichting over rubberboten en buitenboormotoren.

Share this post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *